LES PETITES PORTES DE CADA DIA


No podem restar passius mentre esperem a obrir la Gran Porta, ja que a cada moment tenim moltes portes, més grans o més petites, per obrir o tancar... cal que ja ara comencem.

Però si la teva actitud és la de sempre, la de viure sense plantejar-te com vius, la de dormir davant dels esdeveniments sense plantejar-te aportar res, les teves decisions seran també les de sempre i entre drogues, evasions, cafè i fum, son i somnis, anirà transcorrent la teva vida i potser algun dia et queixaràs que les coses no van bé i llavors t'adonaràs que potser has estat dormint convertint en estèrils molts dels millors anys de la teva existència.

Però si la teva actitud és la de dir: potser sí que "tenim el món que ens mereixem" i que, per tant, podem intentar canviar-lo, potser sí que les meves decisions poden fer que alguna cosa canviï, encara que sigui en el meu entorn immediat o en mi mateix. Potser sí que la meva felicitat creixerà a mesura que les meves decisions siguin una mica raonades i intenti fer allò que em convé i que ens convé a tots per tal de viure millor en el nostre Planeta, tots plegats. Potser sí que haig d'obrir unes portes i tancar-ne unes altres. Potser sí que haig d'aprendre a conèixer quines portes haig d'obrir i quines haig de tancar. Potser sí que haig de començar a viure segons la meva consciència.

Aquesta segona actitud pot semblar dura perquè a la societat capitalista  (als amos dels grans negocis) no li convé, i busquen que no pensem, que únicament ens dediquem a ser espectadors de les seves finestres (televisió), perquè d'aquesta manera, sense criteri propi, som més vulnerables i ens poden fer crear desigs més fàcilment per tal de que comprem i comprem, sovint coses absurdes i sense adonar-nos-en quedem contents i enganyats.

Aquesta segona actitud segur que t'obrirà les portes de la teva felicitat i et portarà a descobrir quines portes et convenen més a tu i ens convenen a tots, també descobriràs, segurament, que moltes de les coses que fas et perjudiquen, i sobretot aniràs veient que en el fons tots tenim els mateixos sentiments, la mateixa essència i el mateix desig: VIURE BÉ, i que si tots ens ho proposem potser no estem tant lluny d'aquest Món Nou en Pau.